абење

wear
* * *
attrition

Македонско-англиски речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • лацерација — (лат. lacerare раскине/раскинува) 1. раскинување, кинење, парање 2. трошење, абење (од употреба) …   Macedonian dictionary

  • најлон — (анг. nylon) синтетички влакна се добиваат со полимеризација многу цврсти и отпорни на абење се употребуваат во текстилната индустрија …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.